Hakkımızda
“Sanayi 4.0 Yetkinlik Merkezi Kurulması ile Türkiye’de KOBİ’lerin Dijital Dönüşümü” projesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında hayata geçmiştir. Proje, Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği (BEYSAD), Özyeğin Üniversitesi ve Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) ortaklığında uygulanmaktadır. Rekabetçi Sektörler Programı ile KOBİ’lerin ve girişimcilerin rekabet gücünün artırılarak sosyal ve ekonomik kalkınma sağlanması amaçlanmaktadır. “Sanayi 4.0 Yetkinlik Merkezi Kurulması ile Türkiye’de KOBİ’lerin Dijital Dönüşümü” projesi ile de öncelikli olarak beyaz eşya sektörü olmak üzere tüm yan sanayi sektörlerinde çalışan KOBİ ve girişimcilerin dijital dönüşüm becerilerinin geliştirilmesi ve küresel düzeyde rekabetçi hale getirilmesi hedeflenmektedir. Çalışmaları 2017 yılından beri süregelen projeye tahsis edilen toplam bütçe yaklaşık olarak 10 Milyon Avro’dur.
OZUBEX Sanayi Dönüşüm Merkezi, BEYSAD ve Özyeğin Üniversitesi ortaklığında “Sanayi 4.0 Yetkinlik Merkezi Kurulması ile Türkiye’de KOBİ’lerin Dijital Dönüşümü” projesi altında oluşturulan bir Anonim şirkettir. Özyeğin Üniversitesi kampüsü içerisinde 1000 m2 kapalı alana kurulan Merkez bünyesinde teknik altyapı ve ekipman ile birlikte eğitim, danışmanlık ve rehberlik hizmetleri verilerek KOBİ ve girişimcilerin dijital dönüşümüne destek verilecektir.
OZUBEX Sanayi Dönüşüm Merkezinde, KOBİ’lerin dijital olgunluk seviyelerinin tespiti ve dijital dönüşüm yol haritalarının çıkarılacak, sektör sorunlarına yönelik çözümler tasarlanacaktır. En güncel dijital trendler ve teknolojiler hakkında sınıf içi ve kapsamlı uygulamalı eğitimler ve sertifika programları ile nitelikli insan kaynağı geliştirilecektir. Dijital eğitimler ve birkaç hafta süren “Öğren & Dönüş” programlarının yanı sıra sistem entegrasyonunda destek sağlanacaktır. Akıllı üretim teknolojileri, eklemeli imalat, bilgisayarlı görü insan merkezli robot teknolojileri ve nesnelerin interneti odaklı uygulamalar, üretim süreçlerinin dijitalleştirilmesi vb. alanlarda altyapı, bilgi ve teknoloji sağlanarak AR-GE ve inovasyon kapasitesi geliştirilecek, üniversite-sanayi iş birliği güçlendirilecektir. KOBİ’lerin ve girişimcilerin TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Çerçeve Programlarından daha fazla yararlanmaları için tanıtım çalışmaları düzenlenecek ve aynı zamanda, girişimcilik programı ile dijital dönüşüm için yerel çözüm ortakları desteklenecektir.
Dijitalleştirme, insan merkezli robotik, nesnelerin interneti gibi ileri teknoloji içeren modülleriyle yan sanayinin dijital dönüşümünün ilk adımını atan OZUBEX Sanayi Dönüşüm Merkezi, Türkiye’deki diğer imalat KOBİ’lerinin de dijital dönüşümleri için gereken yetenekleri geliştirebilecekleri ortamı oluşturmayı hedeflemektedir.
Özyeğin Üniversitesi
2007 yılında İstanbul’da kar amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesi olarak kurulan Özyeğin Üniversitesi, kendisini Türkiye’nin en inovatif ve araştırma odaklı üniversitelerinden biri olarak konumlandırmaktadır. Öğrencilerinin iş dünyası için donanımlı hale gelmeleri, yeni yetkinlikler edinmeleri, kendilerini geliştirmeleri, global bir vizyon edinmeleri ve topluma fayda yaratan bireyler olmaları, Özyeğin Üniversitesi’nin başlıca amacını oluşturmaktadır. Sanayi sektöründe bilimsel araştırmaların gelişimini destekleyen geçmişiyle Özyeğin Üniversitesi, teknik uzmanlık, eğitimler ve Ar-Ge hizmetleri için de benzersiz bir konuma sahiptir.
BEYSAD
BEYSAD, beyaz eşya üreticilerine yan sanayi olarak hizmet veren kuruluşların ortak söylemlerini daha etkin bir şekilde dile getirmek ve ortak problemlerin çözümünde de bireysel çabalara göre daha etkin sonuçlar elde etmek amacıyla 1993 yılında kurulmuş bir dernektir. BEYSAD’ın, gelir ve istihdam açısından sektörün önemli bir yüzdesini temsil eden imalatçı firmalardan oluşan 180’den fazla üyesi bulunmaktadır. BEYSAD önderliğinde düzenli şekilde organize edilen çalıştaylarla stratejik planlar oluşturulmakta, detaylı aksiyon planlarının yer aldığı resmi raporlar yayımlanmaktadır.
TÜSİAD
1971 yılında kurulan TÜSİAD, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsendiği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar.
Vizyonumuz
Yan sanayi sektörlerinin dijital dönüşüm yolculuğunda ekonomik kalkınmalarını destekleyen ve büyümelerini sağlayan OzUBEX, yenilikçilik ve girişimcilik odaklı bir topluluğa liderlik etmektedir. Şirket, dijital dönüşüm süreçlerinde çeşitlilik ve esneklik içeren stratejiler geliştirerek, farklı endüstri ve teknoloji sağlayıcılarını bir araya getirir. Bu liderlik, sadece teknolojik gelişmelerle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda girişimcilik kültürünü teşvik ederek yeni iş fırsatlarının ortaya çıkmasını sağlar.
Özellikle KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuğunda sürdürülebilir bir büyüme sağlamak için inovasyon odaklı projeler geliştiren OzUBEX, bu süreçte girişimcilik ruhunu ve yenilikçiliği destekleyen bir ekosistem yaratmayı hedefler. Bu ekosistem, yalnızca teknoloji sağlayıcılarının değil, aynı zamanda finansal strateji uzmanlarının, araştırma kuruluşlarının ve kamu destekli projelerin bir araya geldiği bir yapı sunar. Böylece dijital dönüşüm yalnızca bir teknoloji entegrasyonu olarak kalmaz, aynı zamanda yeni iş modelleri, iş fırsatları ve ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşılmasını sağlayan kapsamlı bir dönüşüm haline gelir.
Bu stratejik yaklaşım, sektörel dönüşümü hızlandırırken, girişimcilerin ve işletmelerin global pazarlarda rekabet edebilir hale gelmesine olanak tanır. OzUBEX’in liderliğinde oluşturulan bu çeşitlilik içeren topluluk, yalnızca mevcut sektörlerin dijitalleşmesine katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda yeni nesil teknolojiler ve iş modelleriyle iş dünyasında kalıcı bir değişim yaratmayı hedefler.
Misyonumuz
Öncelikli olarak beyaz eşya yan sanayi sektörüne odaklanarak, Türkiye’deki yan sanayi firmalarının performansını iyileştirmeyi ve bu firmaları uluslararası seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırarak, işletmelerin üretim kapasitelerini artırmalarını, verimliliklerini optimize etmelerini ve global pazarda daha rekabetçi olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Teknolojik yeniliklerin yanı sıra, süreç iyileştirme ve maliyet optimizasyonu gibi stratejik adımlarla, firmaların sadece yerel değil, uluslararası pazarda da sürdürülebilir büyüme elde etmelerini destekliyoruz.
Ayrıca, Türkiye’nin sanayi altyapısındaki yenilikçiliği teşvik ederek, beyaz eşya yan sanayi sektöründeki işletmelerin global standartlarda üretim yapmalarına yardımcı oluyoruz. Bu süreçte, dijitalleşme ve endüstri 4.0 çözümleriyle entegre bir yapıya geçerek, firmaların operasyonel süreçlerini güçlendirmelerine katkıda bulunuyoruz. Bu sayede, yerel işletmelerin dünya çapında tanınan birer marka haline gelmelerine ve uluslararası piyasalarda sürdürülebilir başarı yakalamalarına olanak sağlıyoruz.
Ekibimiz
Erinç Albey
Direktör
Dr. Erinç Albey lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden almıştır. Doktorasını 2012 yılında tamamladıktan sonra, North Carolina State Üniversitesi’nde hem doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmış hem de yöneylem araştırması ve üretim sistemleri alanlarında dersler vermiştir. Akademik çalışmaları sırasında SAP, Intel ve Novartis gibi şirketlerle beraber yürütülen projelerde çalışmıştır. Bu çalışmalarına ek olarak müşteri analitiği yapan bir firmada analitik takımını yönetmiş ve çeşitli tahminsel modeller geliştirmiştir. İlgi alanları en iyileme, planlama ve çizelgeleme, tahminsel modelleme, ve esnek üretim sistemlerinde matematiksel modelleme ve benzetim uygulamalarıdır.
Ahmet Şahin
Operasyon ve Analitik Yöneticisi
Ahmet Şahin, Işık Üniversitesi’nde Endüsti Mühendisliği Lisans, İstanbul Şehir Üniversitesi’nde Endüstri ve Sistemler Mühendisliği bölümünde lisansını tamamlamıştır. Ahmet Şahin, OzUBEX ekibine 2023 yılında katılmış olup, öncesinde dijital dönüşüm alanında danışmanlık, Araştırma ve Öğretim Asistanlığı, Misafir Öğretim Görevlisi, Vodafone ve TRT firmalarında Dijital Veri Analitiği alanında yöneticilik yapmıştır. Özyeğin Üniversitesi’nde doktora eğitimi devam etmektedir.
Gizem Aslantepe
Proje Yöneticisi
Gizem Aslantepe, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Tarih lisansını tamamladıktan sonra, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yapmıştır. Yüksek Lisans eğitimi sırasında TÜBİTAK projesinde araştırmacı olarak yer alan Aslantepe, Orta Doğu siyaseti, toplumsal cinsiyet eşitliği, sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm, yenilikçi teknolojiler ve sosyal sorumluluk alanlarına yönelik geniş bir yelpazede proje yönetimi deneyimine sahiptir. Halihazırda OzUBEX’te Proje Yöneticisi olarak görevine devam eden Aslantepe, KOBİ’lerin dijital dönüşüm süreçlerini kolaylaştırıcı bir rol üstlenerek, Avrupa Birliği ve TÜBİTAK gibi ulusal ve uluslararası prestijli fon kaynaklarıyla desteklenen projeleri başarıyla yürütmektedir. Ayrıca, proje yönetimi süreçlerinde kaynak yönetimi, paydaşlarla iş birliği, operasyonel süreçlerin optimize edilmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi konularında uzmanlaşmıştır. İngilizce ve Farsça bilmektedir.
Yashar Mohammed Sardroudi
AR-GE Mühendisi
Yashar Mohammed Sardroudi, Tabriz Üniversitesi’nden Makine Mühendisliği lisans derecesine sahiptir ve şu anda Ozyegin Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği yüksek lisansını sürdürmektedir. Ayrıca, Tabriz Üniversitesi’nde bir yıl süren MBA programını tamamlamıştır. Tıbbi karakterizasyon merkezindeki yönetim deneyiminden yararlanarak, alaşım tasarımı ve eklemeli imalat konularında uzmanlaşmıştır. Profesyonel ilgi alanları, dijital dönüşüm ve alan içindeki otomasyon etrafında dönmektedir.
Alper Abanoz
Laboratuvar Yöneticisi
Alper Abanoz, 2010 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği lisans derecesini tamamladı. 2023 yılında OzUBEX ekibine katıldı ve öncesinde demir çelik endüstrisinde, otomasyon, makine imalatı ve otomotiv sektörlerinde çalıştı.
Burak Gedik
Dönüşüm Danışmanı
Burak Gedik İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünden lisans derecesi almıştır. 2023 yılında OzUBEX ekibine katılan Burak Gedik, robotik, görüntü işleme ve otomasyon teknolojileri alanlarında derinlemesine uzmanlık sahibidir. Kariyeri boyunca makine imalatçı firmalarına otomasyon danışmanlığı yapmış ve sektördeki robotik ve otomasyon yazılımlarına yönelik önemli projelerde yer almıştır. Profesyonel ilgi alanları arasında endüstri 4.0, akıllı üretim sistemleri, otonom makineler ve dijital dönüşüm uygulamaları yer almakta olup, yenilikçi otomasyon çözümleri geliştirme konusunda geniş bir deneyime sahiptir.
Buse Hızal
İş Geliştirme Yöneticisi
Buse Hızal 2012’de Hacettepe Üniversitesi’nde İstatistik lisansını, 2019’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde İktisat yüksek lisansını tamamlamıştır. 2012’den bu yana profesyonel olarak iş hayatında görev alan Buse Hızal, proje yönetim danışmanlığı firmalarında Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen projeler için teknik ve mali tekliflerin hazırlanması, iş geliştirme süreçleri ve ihale başvuru süreçlerinin yürütülmesi gibi birçok görevde rol almıştır. 2018-2022 yılları arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde proje tanımlama dokümanları, teknik şartnamelerin hazırlanması konularında Danışman olarak görev almış, Rekabetçi Sektörler Programı altında imalat sanayi ve AR-GE odaklı projelerin yöneticiliğini yapmıştır.
Murat Günay
Dönüşüm ve Eğitim Yöneticisi
Murat Günay, 1999’da İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde lisansını, 2002 yılında Sabancı Üniversitesi’nde Mekatronik Mühendisliği yüksek lisansını tamamlamıştır. Murat Günay, OzUBEX ekibine 2022 yılında katılmış olup, öncesinde 2004 yılından bu yana Robotik, Otomasyon, Özel Makine imalatı sektöründe görev yapmıştır.
Kaan Tanrıverdi
Üretim Teknikleri Sorumlusu
Kaan Tanrıverdi, lise eğitimini Pendik Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojileri Bölümü’nde tamamlamıştır. Daha sonra Kocaeli Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Fakültesi’nde eğitimini tamamlamıştır. Çeşitli sektörlerde deneyim ve tecrübe kazanmıştır. Gemi inşaa sektöründe AR-GE departmanında gemi konstrüksiyon 3D modelleme, sahada imalat takibi, CNC kesim ve takibi gibi görevleri üstlenmiştir. Demir-çelik sektöründe elektrik ark ocağı tasarımı, montajı ve sahada kalite kontrollerinin sağlanması görevlerini yürütmüştür. Savunma Sanayi Başkanlığı’na bağlı SAT hücumbotları ve sahil güvenlik botları üreten bir firmada AR-GE departmanında tasarımdan imalata kadar tüm süreçlerde aktif görev almıştır. Şu anda aktif olarak OzuBEX bünyesinde üretim teknikleri sorumlusu olarak çalışmaktadır.
Eren Zeytünlü
Donanım Teknisyeni
Eren Zeytünlü, Marmara Üniversitesi Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümünde önlisans eğitimini tamamlamıştır. Eğitim süreci devam ederken 2022 yılında OzUBEX Sanayi Dönüşüm Merkezi’nde stajyer olarak görev almıştır. Şu anda OzUBEX Sanayi Dönüşüm Merkezi’nde Donanım Teknisyeni olarak görevine devam eden Zeytünlü, farklı sektörlerde kazandığı deneyimlerini, aktif olarak çalıştığı OzUBEX bünyesinde çeşitli alanlarda uygulamaktadır.
Emirhan Zeki Düşünsel
Yazılım Teknisyeni
Emirhan Zeki Düşünsel, Marmara Üniversitesi Elektronik Haberleşme Teknolojisi bölümünden mezun olmuştur. Eğitim süresince yazılım geliştirme ve teknik becerilerini derinleştirerek, çeşitli projelerde yer almıştır. Şu anda OzUBEX’te teknik ve yazılım alanlarında görev yapmakta olup merkezin teknolojik altyapısının geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır.
Mentör ve Danışman Ekibimiz
Erinç Albey
2015 yılından bu yana Endüstri Mühendisliği alanında Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapan, aynı zamanda 2021 yılından itibaren OzUBEX Sanayi Dönüşüm Merkezinde Genel Müdürlük görevini sürdürmektedir. 15 yılı aşkın deneyimiyle, üretim sistemleri, telekomünikasyon ve finans sektörlerinde akıllı sistemler geliştirme, veri bilimi ve analitik uygulamaları, esnek üretim sistemlerinde optimizasyon ve simülasyon uygulamaları, müşteri ve iş analitiği uygulamaları için tahmine dayalı ve kuralcı model geliştirme, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 saha uygulamalarına hakimdir.
Doktora sonrası, North Carolina State University’de doktora sonrası araştırmacı ve öğretim görevlisi olarak, doktora sırasında da Boğaziçi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmış ve endüstri mühendisliği alanında kapsamlı bir bilgi birikimine sahiptir.
2017-2021 yılları arasında “Endüstri 4.0. Yetkinlik Merkezinin Kurulması Yoluyla Türkiye’deki KOBİ’lerin Dijital Dönüşümü” başlıklı IPA Projesinin Proje Direktörlüğü’nü üstlenmiş ve genel müdür olarak atanmadan önce, projenin uygulama aşamasından itibaren tüm faaliyetlerden sorumlu olarak çalışmıştır.
Ayrıca, aldığı ödüller arasında 2020 yılında Özyeğin Üniversitesi Rektör Özel Ödülü ve TÜBITAK tarafından desteklenen bir dizi projenin bulunması, uzmanlığının tanındığını göstermektedir. Kurumsal ve mesleki hizmetler kapsamında Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yürütme Kurulu üyeliği ve Dijital Dönüşüm Endüstri 4.0 Mükemmeliyet Merkezi Akademik Koordinatörlüğü gibi görevler üstlenmiştir. Ayrıca, mesleki gelişim etkinlikleri kapsamında uluslararası konferanslara katılım ve sunumlar gerçekleştirmiştir.
M. Pınar Mengüç
FIBA Yenilenebilir Enerji Bağışlı Profesör (FYE Profesörü), Özyeğin Üniversitesi, İstanbul, Türkiye • Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi’nin Kurucusu ve Şu Anki Direktörü (CEEE/EÇEM), Özyeğin Üniversitesi, İstanbul, Türkiye • Makine Mühendisliği Profesörü, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul, Türkiye • Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Tasarım, Teknoloji ve Toplum Programı Saygıdeğer Profesörü, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul, Türkiye
Ödüller
Michael I. Mishchenko Medal, JQSRT-Elsevier, June 2023. Presented for the outstanding service and superior scholarly activities on light scattering and radiative transfer. Purdue University Outstanding Mechanical Engineer Award, June 2020 Award was given on Sep. 10, 2021 due to pandemic; so far, awarded to about 320 alumni since 1991 out of more than 30,000 Purdue ME graduates. https://engineering.purdue.edu/ME/People/OME/2020 Heat Transfer Memorial Award in the Category of Art of Practice, The American Society of Mechanical Engineers (ASME), Life-time Award, presented at ASME IMECE, Pittsburgh, PA, USA, November 2018.
Mengüç’ün kendi start-up şirketi STI ile geliştirdikleri ‘parçacık ölçme sistemi,’ ABD R&D Magazinin 2005 yılında verdiği en önemli 100 inovasyon ödülünden birisini kazanmıştır. Mengüç, Özyeğin Üniversitesi’nden 2014 Bilgi Transferi ödülünü ve 2015 yılında Üstün Araştırma ödülünü almıştır. 2018’de de American Society of Mechanical Engineering (ASME) Isı Transfer Anma Ödülü’ne (Heat Transfer Memorial Award, Art Category) layık görülmüştür. 2020’de de ABD Purdue Üniversitesi tarafından ‘Üstün Makina Mühendisi’ ödülü ile onurlandırılmıştır. Ayrıca, Mengüç ve EÇEM takımı T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Birincilik Ödülünü (2019) ve İstanbul Ticaret Odası ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ortaklaşa verilen Enerji Verimliliği birincilik ödülünü (2020) kazanmışlardır. Mengüç 2016’da Bilim Akademisi’ne seçilmiştir ve hala BA Yönetim Kurulunda görev yapmaktadır.
Burcu Balçık
Özyeğin Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği alanında Profesörlük unvanına sahip olan ve aynı üniversitede ÖzUBEX ve Özyeğin Üniversitesi Sürdürülebilirlik Platformu Akademik Direktörlüğü görevini yürüten akademisyen, Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarında önemli görevler üstlenmiştir. Endüstri Mühendisliği alanında Doçent unvanına sahip olmadan önce, Ozyegin Üniversitesi’nde ve Kadir Has Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak biçok yapmıştır. Ayrıca, Hanken School of Economics’te HUMLOG Enstitüsü’nde Ziyaretçi Araştırmacı olarak bulunmuş ve bu süreç Hanken Ticaret ve Sanayi Bursu ile desteklenmiştir. Amerika’da Northwestern Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği ve İşletme Bilimleri alanında doktora sonrası araştırmacı olarak görev yapmıştır.
Akademik kariyeri boyunca birçok ödül kazanan bu profesör, EURO Working Group on Humanitarian Operations (EURO HOpe) tarafından Luk Van Wassenhove Kariyer Ödülü’ne layık görülmüştür. Ayrıca, “A Cost-Sharing Mechanism for Multi-Country Partnerships in Disaster Preparedness” başlıklı makalesiyle SEIO-BBVA Foundation 2023 tarafından operasyonel araştırmalardaki pratik uygulama alanında en iyi makaleye layık görülmüştür. Özyeğin Üniversitesi tarafından 2020 yılında Fakülte Araştırma Mükemmeliyet Ödülü’ne layık görülen bu akademisyen, aynı zamanda Production and Operations Management Society (POMS) College of Humanitarian Operations & Crisis Management (HOCM) tarafından 2019 yılında en iyi makale ödülüne layık görülmüştür.
Ayrıca, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında Dünya’nın en etkili bilim insanları listesine girmiş olan bu akademisyen, Science Academy tarafından genç bilim insanlarına verilen ödülü de kazanmıştır. Toplamda 16 ödül ve başarı belgesine sahip olan uzman, akademik kariyerindeki üstün başarılarını ve öğretimdeki özgün yaklaşımlarını tescilleyen birçok ödül almıştır.
Özgür Ertunç
Özgür Ertunç havacılık mühendisidir ve termo-akışkanlar mekaniği alanında araştırmalar yapmaktadır. Lisans ve yüksek lisans öğrenimini ODTÜ’de tamamladı. Türbülanslı akışlar alanındaki doktora çalışmasını, 2006 yılında, FAU’da, Prof. Dr. Dr. h.c. Franz Durst’un yönetimindeki Akışkanlar Mekaniği Enstitüsü’nde bitirdi.
2002 ve 2010 yılında “Kararsız Akışkanlar Mekaniği” ve “Akışkanlar Dinamiği ve Türbülans” araştırma gruplarını FAU’nun Akışkanlar Mekaniği Enstitüsü’nde kurdu ve yönetti. Sanayi için 30’dan fazla proje ve beş temel araştırma projesini çalıştığı kurumlara kazandırdı ve yürüttü. Projeleri Avrupa Birliği, Alman Araştırma Vakfı (DFG), Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF), TÜBİTAK, Bavyera Araştırma Vakfı (BFS), SIEMENS, BMW, Audi, VW, Boehringer Ingelheim, Roche, ATOTECH, ARÇELİK, vb., kurumlar tarafından desteklenmiştir.
Çalışmalarında, deneysel ve hesaplama yöntemlerini birbirini tamamlayıcı şekilde kullanır. Yaptığı araştırmalar, enerji üretimi uygulamaları, ilaç, otomotiv, kaplama, elektronik, tıbbi ve beyaz eşya sektörlerinde uygulama bulmuştur. Zor çevre şartlarında yapılacak deneylerin planlamasında ve yapılmasında görev almıştır. Boğaziçi’nde türbülans ölçümleri ve parabolik uçuş sırasında oluşturulan yerçekimsiz ortamda difüzyon ölçümleri bu çalışmalara örnektir. Dr. Ertunç hâlihazırda 2 uçuş kampanyasına ve 90 parabolik uçuş manevrasına katılmıştır.
FAU ve FAU-Busan da akışkanlar mekaniği alanında çeşitli yüksek lisans dersleri verdi. FAU da Gelişmiş Optik Teknolojiler Enstitüsü‘nde (SAOT) danışman olarak çalıştı. 30’dan fazla tez çalışmasına ve 6’si devam etmekte olan 9 doktora çalışmasına danışmanlık yapmıştır. 2013 yılında, FAU-Busan’da “Rüzgar Enerjisi Uzmanları” adında bir yüksek lisans programını başlatmıştır.
Özgür Ertunç, özellikle CNC, CMM ve diğer birçok makine seçimi konusunda, ÖZUBeX laboratuvarlarının kurulumu ve makine alımlarında önemli bir rol oynamıştır.
Alptegin Albayraktaroğlu
Dr. Alptegin Albayraktaroğlu, Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta ve özellikle döngüsel ekonomi üzerine yoğunlaşan çeşitli akademik ve profesyonel çalışmalar gerçekleştirmektedir. Eğitimine Boğaziçi Üniversitesi’nde başlayan Albayraktaroğlu, 2016-2022 yılları arasında İşletme alanında doktorasını tamamlamıştır.
Döngüsel ekonomiyle ilgili araştırmaları, iş modellerinin sürdürülebilirlik ve kaynak etkinliği açısından nasıl geliştirilebileceğine dair önemli bir perspektif sunmaktadır. İşletmelerde döngüsel ekonomi iş modellerini uygulamak, arketipler ve bağlamsal koşullar hakkında gerçekleştirdiği araştırmalar, atık azaltma, kaynak verimliliği ve sürdürülebilir iş modellerinin oluşturulması konusunda kapsamlı bir bilgi dağarcığı oluşturmaktadır.
Ayrıca, Albayraktaroğlu’nun döngüsel ekonomi alanında devam eden çalışmalarından biri, iş modeli inovasyonunun yapısal gömülülük altında nasıl gerçekleştiği konusuna odaklanmaktadır. Bu çalışma, üretim sektöründeki firmalarda yapısal gömülülük koşullarında iş modeli inovasyonunu anlamak amacıyla çoklu yöntemler kullanmaktadır.
Profesyonel kariyerinde, çeşitli KOBİ’ler için iş analizi, yeniden yapılandırma, B2B pazarlama ve satış yetenek geliştirme gibi konularda danışmanlık hizmetleri sunan Albayraktaroğlu, aynı zamanda sürdürülebilir iş modelleri konusunda akademik araştırmalarıyla öne çıkmaktadır.
Seha İşmen Özgür
25 yılı aşkın bir süredir yönetim danışmanlığı, bankacılık ve yüksek öğrenim sektörlerinde geniş bir deneyime sahip bir uzmandır. İşletmelerin geliştirilmesi, takımların büyütülmesi ve değişim sağlanması konusundaki uzmanlığının yanı sıra danışmanlık ve yönetim kurulu üyeliği gibi rollerde üst düzey yöneticilere rehberlik etme yeteneğine sahiptir. Çeşitli iş ortamlarında ve kültürel bağlamlarda çoklu paydaşlarla çalışabilme yeteneği, strateji, risk yönetimi, veri analitiği ve yaşam boyu öğrenme alanlarında teknik bilgi birikimi ile birleşmiştir. Özellikle çevresel ve eğitim konularında sosyal etki yaratmaya odaklıdır. Bağımsız danışmanlık pratiği kapsamında yürüttüğü projelerde, karbon azaltma stratejilerinden finansal suç ve dolandırıcılık risk kontrolüne kadar geniş bir yelpazede konularda başarıyla danışmanlık yapmıştır. Yeşil inovasyon ve veri bilimi alanındaki başarılarıyla bilinen bu uzman, çevresel konulara duyarlılık ve teknoloji alanındaki öncü rolü ile dikkat çekmektedir.
Ayrıca, Özyeğin Üniversitesi Sürekli Eğitim Akademisi idareciliği sırasında OzUBEX kurucu ekibiyle birlikte,100’den fazla kişiye online veri bilimi eğitimi sağlayarak, bu alandaki bilgi ve becerileri geniş bir kitleye ulaştırmıştır.
Bu uzmanın liderlik, ekip yönetimi ve stratejik yönlendirme konularındaki yetenekleri, çalıştığı kurumları başarıyla yönlendirmesine ve projelerin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesine katkıda bulunmuştur.
Murat Günay
25 yıllık zengin deneyimi ile endüstri, otomasyon ve eğitim sektörlerinde etkileyici bir kariyere sahip olan bir uzmandır. geniş bir endüstri tecrübesine sahip bir profesyonel olarak kariyerine OzUBEX’te Dönüşüm ve Eğitim Müdürü olarak devam etmektedir. OzUBEX Center’ın kuruluşuna katkıda bulunmuş ve merkezin eğitim ve danışmanlık hizmetlerini başarıyla yönetmektedir. Önceki deneyimleri arasında 2008-2021 yılları arasında kendi kurduğu Trima adlı otomasyon ve özel makina imalat şirketinin kurucu ortaklığı yer almaktadır. Ayrıca, 2004-2008 yılları arasında Staubli Robotik’te Uygulama Mühendisi olarak görev yapmış, müşterilere simülasyon, fizibilite raporları ve programlama desteği sunmuştur. 2003-2004 yılları arasında Profilo Telra’da gömülü yazılım mühendisi olarak çalışan Günay, 2000-2002 yılları arasında Sabancı Üniversitesi’nde Mekatronik Lisansüstü Laboratuvar Sorumluluğu ve öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. Akademik geçmişi İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği’nde lisans, Sabancı Üniversitesi’nde Mekatronik Mühendisliği’nde yüksek lisans derecesiyle şekillenmiştir. Ayrıca, çeşitli konferanslarda yayımlanmış makalelere sahiptir.
Ahmet Şahin
OzUBEX’te Kasım 2023’ten bu yana Operasyon ve Analitik Müdürü olarak görev yapan uzman, “Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı” için geniş deneyim ve liderlik yetenekleri sunmaktadır. Operasyonel süreçleri denetleme ve analitik projeleri yönetme sorumluluğuyla, ekipler arasında etkili işbirliği sağlama konusundaki başarısı öne çıkmaktadır.
TRT’de ve Vodafone’da Veri Bilimi Lideri olarak geçmiş deneyimleri, analitik ve dönüşüm çözümleri için baştan sona mimari oluşturma ve geniş veri setleri üzerinde tahmin modelleri geliştirme konusundaki uzmanlıklarını vurgulamaktadır. Akademik geçmişi ve araştırmadaki rolleri, Özyeğin Üniversitesi’nde Araştırma ve Öğretim Asistanı ve İstanbul Şehir Üniversitesi’nde Fakülte Öğretim Görevlisi olarak adaya kapsamlı bir beceri seti kazandırmıştır. İleri analitik ve Endüstri 4.0 konularında başarılı projeler tamamlayan ve doktora adayı olan uzman, Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı’na önemli katkılarda bulunmaya hazır bir profesyonel olarak öne çıkmaktadır.
Nejat Doğan
Marmara Üniversitesi’nde başladığı doktora eğitimini sürdürmekte olan uzman, Avrupa Birliği Çalışmaları alanında doktora yapmakta olup, tez aşamasındadır. Koç Üniversitesi’nde tamamladığı Pazarlama ve Lojistik odaklı MBA programının yanı sıra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tamamladığı Sivil Mühendislik lisans derecesi, akademik bir geçmişin yanı sıra iş dünyasındaki deneyimini de desteklemektedir.
Şu anda PIRI Group’ta Ortak olarak görev alan ve aynı zamanda OzUBEX’in kuruluşundan beri danışman olarak görev yapan uzman, 28 yıllık mesleki deneyimine dayanarak bölgesel kalkınma, pazarlama, iletişim, KOBİ desteği, uluslararasılaşma, rekabet, inovasyon politikası ve yönetimi, işgücü yeniden yerleştirme gibi konularda geniş bir uzmanlık yelpazesine sahiptir. Aynı zamanda OzUBEX’in danışmanı olarak, kuruluş sürecinden itibaren şirketin gelişimine ve başarısına katkıda bulunmuş, stratejik yönlendirmelerde bulunarak işleyişin optimize edilmesine destek sağlamıştır.
Uluslararası kuruluşlarla çalışma deneyimi, Avrupa Komisyonu ve Dünya Bankası projelerinde anahtar rollerde yer alma başarısı, ve proje döngüsü yönetimi konusundaki güçlü bilgi ve deneyimiyle bu uzman, iş dünyasıyla sivil toplum örgütleri arasında geniş bir yelpazede etkileşimde bulunmuştur. Liderlik ve ekip yönetimi becerileriyle, kısa ve uzun vadeli uzman ekiplerini etkili bir şekilde yönetebilme yeteneği ve mükemmel raporlama becerileri, bu uzmanın başarılarına katkıda bulunmaktadır.
Yasemin Kilit Aklar
2021 yılından bu yana Özyeğin Üniversitesi’nin Sürdürülebilirlik Platformu İdari Direktörlüğünü yürüten Aklar, disiplinler arası çalışmalarıyla öne çıkmakta olup gerek akademik kariyeri gerek ise profesyonel iş tecrübeleri gereği uluslararası ilişkiler, diplomasi, araştırma yöntemleri, sistem analizi ve sürdürülebilirlik alanlarında uzmanlaşmıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi Argüden Akademi’den Sürdürülebilirlik eğitimi alan Aklar, Kurumsal Sürdürülebilirlik Sertifikasına sahiptir. Kocaeli Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, KALDER, Yükseköğretim Kalite Kurulu ve Özyeğin Üniversitesi’nde sürdürülebilirlik, eğitimde kalite kontrol, mükemmellikte yetkinlik gibi denetmenlik görevleri üstlenmiş ve kurumların Avrupa Birliği standartlarına erişebilmesi yönünde faaliyetler yürütmüştür. “Erasmus K2 Uyumu, İklim Değişikliği için Üniversiteleri Harekete Geçirin” gibi birçok projenin yürütücülüğünü yapmış, Avrupa Birliği Komisyonu Erasmus Hareketliği ile ilgili projelerde yer almıştır. Marmara Üniversitesi’nden İngilizce Uluslararası İlişkiler lisans derecesine ve London School of Economics’ten Avrupa Ekonomi-Politiği ve Felsefe olmak üzere iki ayrı Yüksek Lisans derecesine sahiptir.
Kalite Politikamız
Mevcut ve muhtemel müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak üzere, ürün test ve deneyleri ile talep ettikleri hizmet alımlarını, TS EN ISO/IEC 17025:2017 standardının uygulanabilir gereklilikleri doğrultusunda ulusal ve/veya uluslararası standartlara, ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun olarak etkin yönetmek,
Kalite yönetim sistemi gereklerini yerine getirmek, sistemin verimli çalışmasını ve sürekli gelişmesini sağlamak,
Çalışanlarımızın motivasyonunu yüksek tutmak ve performanslarının geliştirilmesini sağlamak,
Tedarikçilerimizi iş ortağı olarak görmek, aramızdaki saygı ve güvenirliği her zaman en üst düzeyde tutmak,
Yeniliklere açık olmak, son teknolojileri kullanmak ve her zaman daha iyiyi aramak,
İş güvenliği ve çevrenin korunması konularında duyarlı ve dikkatli olmak,
Faaliyetlerimizi yasalara ve standartlara uygun olarak sürdürmek,
Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmak, İnsana önem veren ve insan hayatının değerini bilerek sektörde haklı olarak elde ettiğimiz ünvanı güvenli ve kaliteli işlerle sürdürmektedir.
Müşteri İlişkileri Politikamız
OZUBEX Laboratuvar Çalışanları; Müşterilerin, kendilerini değerli hissetmek istediğini bilir. Müşterileri tanımak, müşterilerin özelliklerini, ihtiyaç ve beklentilerini anlamak için çaba gösterir.
Müşterileri her zaman dinlemeye hazırdır, sorunlarıyla ilgilenir ve çözüm için gerekli desteği verir. Müşterileri tam ve zamanında bilgilendirmeye önem verir. Bilgilerin net ve anlaşılır olmasına özen gösterir.
Müşterilerine tutabileceği sözler verir, dürüst ve açık iletişim kurar. “Müşteri bilgilerinin gizliliği” ilkesine sadık kalarak hizmet verir. Müşterileri ile uzun vadeli, her iki taraf açısından da adil ve kazandıran bir ilişki kurmayı hedefler.
Gizlilik Politikamız
OZUBEX, iletişimde bulunduğu tüm müşterilerinin bilgilerinin güvenliği ve gizlilik hakkı konularına önem vermektedir. Bu kurallar çerçevesinde OZUBEX sahip olduğu müşteri bilgisini nasıl kullanılacağını, nasıl ve ne şartlarda paylaşacağını bu el kitabı ile belirlemiştir.
Bu kuralların amacı, müşterilere ait olan bilgileri nasıl kullanacağımız ve bunlara dair haklarınızı ortaya koymaktır.
Müşterilerimiz hakkındaki bilgiler işimizin önemli bir parçasıdır ve OZUBEX bu bilgileri başkalarına satmaz. Kişisel olarak teşhis edilebilir bilgileri sadece aşağıda belirtildiği şekilde paylaşır:
-
OZUBEX adına belirli faaliyetleri yerine getiren personel, örneğin numunelerin teslim alınması ve teslim edilmesi, denetim taleplerinin yerine getirilmesi, e-posta gönderilmesi, müşterilerin listelerinden tekrar eden bilgilerin çıkarılması, kredi kartı ödemelerinin işlenmesi ve veri analizi gibi işlemlerin yerine getirilmesini sağlar. Bu tür üçüncü taraf kurumlar sadece ilgili faaliyetleri yerine getirebilmeleri için gerekli bilgiye ulaşırlar ve bu bilgileri başka amaçlarla kullanamazlar. OZUBEX bu tür bilgileri üçüncü taraflarla yaptığı sözleşmelerle güvence altına alır.
-
Her ne sebeple olursa olsun, OZUBEX’ in tamamen sorumluluğunda olarak, şunları yapmanın doğru olduğuna inanırız; Kanunun, yönetmeliklerin veya devletin veya yasal taleplerin gereklerini yerine getirmek amacına yönelik bilgi taleplerini karşılamak; OZUBEX’ in erişim kuralları veya diğer kurallarına aykırı davranan kişilere karşı yasal işlem yapılması amacıyla kişinin kimliğinin belirlenmesini sağlayan bilgilerin paylaşılması veya bunun dışında OZUBEX şirketini korumak amacıyla paylaşılması.
-
Müşterilerimizden farklı kaynaklardan elde ettiğimiz müşteri bilgisi (şikayet ve itirazları dahil olarak) tümüyle gizlilik hususları içerisinde değerlendirilir ve gizli bilgi olarak saklanır.
-
Müşterilerimizin kamuya açık hale getirdiği veya OZUBEX ile müşterinin aralarında anlaşmaya vardığı (örneğin, şikâyetlere cevap verilmesi amaçlı) bilgiler hariç diğer tüm bilgiler sahibine özel bilgiler olarak dikkate alınır ve gizli kabul edilir.
Bilgilerin Korunması
İzinsiz erişimin önüne geçmek amacıyla, müşterinin bize sağladığı bilginin depolanması ve paylaşılması konusunda katı güvenlik kuralları uygularız.
Müşteri Hakları
OZUBEX tarafından müşteri hakkında tutulan bilgilere dair hakları arasında, örneğin bu bilgilerin listesini ve tanımlarını temin etmemizi talep edebilir, herhangi bir yanlış bilgiyi düzeltmemizi talep edebilir veya iletişim yöntemlerden biri ile bize ulaşıp bu bilgilerin tarafımızdan kullanılmaya devam edilmesine iznimizin olmadığını bildirebilir.